Νέτος Δημήτριος

Νέτος Δημήτριος Ψυχολόγος - Αφηγηματικός θεραπευτής

Γεια σου και καλώς όρισες σε αυτή τη σελίδα. Σκέφτηκα να σου παρουσιάσω λίγα λόγια για εμένα, τις σπουδές μου και την θεραπευτική μου πρακτική ελπίζοντας ότι θα σου φανούν βοηθητικά.

Ονομάζομαι Νέτος Δημήτριος, είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής και η έδρα μου βρίσκεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρομαι, μεταξύ άλλων, για την βοήθεια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρήσης και κατάχρησης εξαρτησιογόνων ουσιών, όπως και για θέματα που σχετίζονται με το άγχος, την κατάθλιψη, αλλά και την αυτοβελτίωση.

Η θεωρία στη βάση της οποίας ξεκινώ τις θεραπευτικές μου συζητήσεις είναι η Αφηγηματική Θεραπεία (Narrative Therapy). Η Αφηγηματική Θεραπεία υποστηρίζει ότι οι αντιλήψεις, τα νοήματα, αλλά και, κατά συνέπεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, κατασκευάζονται μέσα από ιστορίες και νοήματα που δημιουργούν, καθώς αλληλοεπιδρούνε στην κοινωνία και στις σχέσεις τους.

Οι ιστορίες αυτές, ως αφηγήσεις, αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δηλώνουν τον εαυτό τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αναδιαμορφώνεται αυτός. Στόχος της αφηγηματικής θεραπείας είναι να παράσχει στο άτομο τη δύναμη να αλλάξει την κυρίαρχη προβληματική αφήγηση για τη ζωή του και να ανασυγγράψει την ιστορία του, δημιουργώντας μία εναλλακτική, προτιμώμενη και απαλλαγμένη από το πρόβλημα ιστορία για τον ίδιο.

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σε συνοδέψω σε αυτό το ταξίδι ανασυγγραφής της προσωπικής σου ιστορίας ζωής.

Scroll to Top